Senarai Universiti Dan Kolej Di Sabah - List of Univesities And Colleges In Sabah

Senarai Universiti Dan Kolej Di Sabah. Sabah di kenali dengan nama 'Land Below The Wind' Sabah adalah negeri kedua terbesar di Malaysia. Sabah terletak di bahagian atas Pulau Borneo dan berkongsi sempadan dengan Kalimantan Timur, Negara Indonesia di bahagian selatan. Ibu negeri Sabah ialah Kota Kinabalu atau dahulunya dikenali sebagai Jesselton.

Oleh kerana post kami yang terdahulu mengenai Cosmopoint College begitu popular dan mendapat maklum balas yang agak banyak, maka kami mengambil peluang ini untuk membuat sedikit kemaskini (updates) mengenai topik yang sama di sini.

Taman Kinabalu dan Gunung Kinabalu adalah destinasi pelancongan yang sangat popular untuk para pelancong di seluruh dunia. Gunung Kinabalu adalah gunung yang tertinggi di Asia Tenggara.

Jika anda berminat untuk melanjutkan pelajaran anda di Sabah, di bawah adalah senarai universiti (university in Malaysia) dan kolej (colleges in Malaysia) yang terdapat di Sabah untuk anda pilih. Senarai universiti dan kolej (colleges list) di bawah adalah merangkumi universiti dan kolej awam dan swasta.


Senarai universiti dan kolej di Sabah - Colleges in Malaysia


Looking for college scholarship? Visit our free scholarship search page.

SUMBER/LINK PENTING 

Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.
SOALAN PEPERIKSAAN TAHUN-TAHUN LEPAS