Semakan Keputusan UPSR 2017 Online Dan SMS


Semakan Keputusan UPSR 2017 online dan SMS akan diumumkan tidak lama lagi. Result UPSR 2017 online. Tarikh Peperiksaan UPSR 2017 tahun ini akan berlangsung 11 - 18 September 2017. Selepas itu pelajar sudah mula rasa berdebar menantikan tarikh keputusan UPSR 2017 akan diumumkan. Check Result UPSR Online SMS. Calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun 2017 akan memperoleh keputusan UPSR dijangka pada minggu Ke-2 November 2017.

Tarikh dan masa yang tepat akan kamu update di sini nanti.

Biasanya tarikh keputusan UPSR akan diumumkan dalam bulan November setiap tahun. Apa pun kita tunggu  pengumuman rasmi dari Kementerian Pendidikan Malaysia kelak.

Sebaik sahaja pengumuman keputusan UPSR dibuat anda boleh membuat semakan disekolah masing-masing pada hari yang ditetapkan.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) juga ada menyediakan perkhidmatan semakan keputusan UPSR 2017 secara online (Result UPSR online) dan SMS.

Kedua-dua kaedah semakan ini boleh dibuat serta-merta tanpa perlu pergi ke sekolah asal anda untuk mendapatkan keputusan UPSR anda.

Anda Kini boleh membuat semakan keputusan UPSR secara online. Anda hanya perlu mengikut beberapa langkah mudah untuk membuat semakan keputusan peperiksaan tersebut.
UPSR
UPSR 2015 online exam result and short message system (SMS). Free SMS services in Malaysia to check your UPSR exam result
Cara Membuat Semakan Keputusan UPSR

Semakan Keputusan UPSR 2017 Online exam result Dan Short Message System (SMS)
Untuk membuat semakan anda hanya perlu ikut arahan di bawah.

Semakan SMS: Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

Contoh: UPSR BC001A040 hantar ke 15888

SEE ALSO: Syarat Kemasukan MRSM Tingkatan 1

Tarikh rasmi keputusan UPSR 2017 dijangka akan keluar dalam bulan November 2017. Pihak kami ingi mengambil kesempatan ini mengucapkan semoga berjaya kepada semua calon UPSR 2017.

Peperiksaan UPSR ini penting kerana bakal menentukan samaada mereka layak masuk ke sekolah MRSM atau Sekolah Berasrama Penuh (SBP).

Kita akan muatnaik dalam laman ini sebaik sahaja kita mendapat informasi terkini mengenai tarikh sebenar keputusan UPSR 2016 diumumkan kelak.

Untuk mengetahui proses pendaftaran kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) layari Permohonan Ke Sekolah Berasrama Penuh 2017