Jadual Jom Masuk U 2016 Karnival Pengajian Tinggi Negara

Jadual Jom Masuk U 2016. Karnival Pendidikan Tinggi Negara Jom Masuk U 2016 pastinya akan dilancarkan lagi pada tahun 2016. Pelajar SPM dan STPM yang baru sahaja menghabiskan peperiksaan tentunya tertunggu-tunggu acara tahunan Jom Masuk U 2016 ini.

Jadual Jom Masuk U 2016 telah dikeluarkan dan karnival ini dilangsungkan dari bulan Januari hingga bulan April setiap tahun. Venue atau lokasi di setiap zone belum ditetapkan lagi.
tarikh dan lokasi karnival jom masuk u
Kami akan memaparkan diruangan ini bila lokasi Karnival Jom Masuk U 2016 di setiap zone sudah dimuktamadkan (finalised) kelak. Sila bookmark page ini untuk memudahkan anda mengunjunginya dari masa ke semasa.

Berikut adalah Jadual Jom Masu U 2016. Sila semak dengan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk mendapatkan maklumat terkini.

jadual karnival pendidikan tinggi negara (kptn) 2016
Click photo to enlarge

Pameran Pendidikan

Tujuan utama Karnival Jom Masuk U ini ialah untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat terperinci dan terkini dari universiti-universiti dan kolej-kolej yang menyertai pameran pendidikan tersebut.

Semasa karnival itu anda boleh berjumpa terus dengan wakil-wakil dari universiti dan kolej semasa pameran.

Ini tentu sekali akan memudahkan anda membuat keputusan yang tempat semasa melanjutkan pelajaran anda ke peringkat yang lebih tinggi kelak.

Baca [Jadual Karnival Pendidikan MARA]

Para pelajar digalakkan untuk membawa keputusan peperiksaan yang terkini untuk mendapatkan nasihat pemilihan program pengajian. Pemohon juga patut mendapatkan maklumat lanjut mengenai pilihan program pengajian yang dibuat untuk mengetahui peluang mendapat tawaran