Jadual JOM MASUK U Karnival Pengajian Tinggi Negara Tahun Ini


Jadual Jom Masuk U. Karnival Pendidikan Tinggi Negara Jom Masuk U  pastinya akan dilancarkan lagi pada tahun ini. Pelajar SPM dan STPM yang baru sahaja menghabiskan peperiksaan tentunya tertunggu-tunggu acara tahunan Jom Masuk U ini.

Jadual Jom Masuk U  telah dikeluarkan dan karnival ini dilangsungkan dari bulan Januari hingga bulan April setiap tahun. Venue atau lokasi di setiap zone belum ditetapkan lagi.

Jadual tarikh dan lokasi karnival jom masuk u

READ ALSO: The Star Education Fair Dates And Venues This Year, Malaysia's Largest Education Fair

Kami akan memaparkan diruangan ini bila lokasi Karnival Jom Masuk U 2016 di setiap zone sudah dimuktamadkan (finalised) kelak. Sila bookmark page ini untuk memudahkan anda mengunjunginya dari masa ke semasa.

Berikut adalah Jadual Jom Masu U. Sila semak dengan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk mendapatkan maklumat terkini.

Jadual karnival Jom Masuk U anjuran Kementerian Pengajian Tinggi Negara

Pameran Pendidikan

Tujuan utama Karnival Jom Masuk U ini ialah untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat terperinci dan terkini dari universiti-universiti dan kolej-kolej yang menyertai pameran pendidikan tersebut.

Semasa karnival itu anda boleh berjumpa terus dengan wakil-wakil dari universiti dan kolej semasa pameran.

Ini tentu sekali akan memudahkan anda membuat keputusan yang tempat semasa melanjutkan pelajaran anda ke peringkat yang lebih tinggi kelak.

READ ALSO: Jadual Karnival Pendidikan MARA

Para pelajar digalakkan untuk membawa keputusan peperiksaan yang terkini untuk mendapatkan nasihat pemilihan program pengajian. Pemohon juga patut mendapatkan maklumat lanjut mengenai pilihan program pengajian yang dibuat untuk mengetahui peluang mendapat tawaran