Jadual JOM MASUK U 2018 Karnival Pengajian Tinggi Negara

Jadual Jom Masuk U. Karnival Pendidikan Tinggi Negara Jom Masuk U 2018  pastinya akan dilancarkan lagi pada tahun ini. Pelajar SPM dan STPM yang baru sahaja menghabiskan peperiksaan tentunya tertunggu-tunggu acara tahunan Jom Masuk U ini.

Jadual Karnival Jom Masuk U


Jadual Jom Masuk U  telah dikeluarkan dan karnival ini dilangsungkan dari bulan Januari hingga bulan April setiap tahun.

Jadual Karnival Jom Masuk U 2018


READ ALSO: The Star Education Fair Dates And Venues This Year, Malaysia's Largest Education Fair

Kami akan memaparkan diruangan ini bila lokasi Karnival Jom Masuk U 2018 di setiap zone sudah dimuktamadkan (finalised) kelak. Sila bookmark page ini untuk memudahkan anda mengunjunginya dari masa ke semasa.

Sila rujuk jadual Karnival Pendidikan Tinggi Negara Jom Masuk U di peta Malaysia di atas. Sila semak dengan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk mendapatkan maklumat terkini.

Pameran Pendidikan Karnival Jom Masuk U


Tujuan utama Karnival Jom Masuk U ini ialah untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat terperinci dan terkini dari universiti-universiti dan kolej-kolej yang menyertai pameran pendidikan tersebut.

Semasa karnival itu anda boleh berjumpa terus dengan wakil-wakil dari universiti dan kolej semasa pameran.

Ini tentu sekali akan memudahkan anda membuat keputusan yang tempat semasa melanjutkan pelajaran anda ke peringkat yang lebih tinggi kelak.

READ ALSO: Jadual Karnival Pendidikan MARA

Para pelajar digalakkan untuk membawa keputusan peperiksaan yang terkini untuk mendapatkan nasihat pemilihan program pengajian. Pemohon juga patut mendapatkan maklumat lanjut mengenai pilihan program pengajian yang dibuat untuk mengetahui peluang mendapat tawaran
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah: