Karnival Jom Masuk U 2019 Jadual Karnival Pengajian Tinggi Negara

Karnival Jom Masuk U 2019 jadual siri jelajah Karnival Pendidikan Tinggi Negara tahun ini. Siri jelajah pemeran Pendidikan Tinggi Negara Karnival Jom Masuk U 2019  pastinya akan dilancarkan lagi pada tahun ini. Pelajar SPM dan STPM yang baru sahaja menghabiskan peperiksaan tentunya tertunggu-tunggu acara tahunan Karnival Jom Masuk U ini.

Karnival Jom Masuk U 2019 

Jadual Karnival Jom Masuk U  tahun ini  telah dikeluarkan dan karnival ini dilangsungkan dari bulan Mac tahun ini. Rujuk jadual di bawah untuk panduan dan rujukan anda.
Karnival Jom Masuk U

Terdapat 6 venue Karnival Jom Masuk u 2019. Anda boleh pergi ke mana-mana venue yang terdekat dengan anda untuk melawat pameran pendidikan dan biasiswa.

READ ALSO: The Star Education Fair Dates And Venues This Year, Malaysia's Largest Education Fair

Kami akan memaparkan diruangan ini bila lokasi Karnival Jom Masuk U di setiap zone sudah dimuktamadkan (finalised) kelak. Sila bookmark page ini untuk memudahkan anda mengunjunginya dari masa ke semasa.

Sila rujuk jadual Karnival Pendidikan Tinggi Negara Jom Masuk U di peta Malaysia di atas. Sila semak dengan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk mendapatkan maklumat terkini.
Karnival Pendidikan Tinggi Negara

Pameran Pendidikan Karnival Jom Masuk U 2019

Tujuan utama Karnival Jom Masuk U 2019 ini ialah untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat terperinci dan terkini dari universiti-universiti dan kolej-kolej yang menyertai pameran pendidikan tersebut.

Semasa karnival itu anda boleh berjumpa terus dengan wakil-wakil dari universiti dan kolej semasa pameran. Anda akan berpeluang untuk berjumpa dan mendapatkan penjelasan terperinci daripada wakil-wakil universiti dan kolej dalam dan luar negara.

Ini tentu sekali akan memudahkan anda membuat keputusan yang tempat semasa melanjutkan pelajaran anda ke peringkat yang lebih tinggi kelak.

READ ALSO: Jadual Karnival Pendidikan MARA

Para pelajar digalakkan untuk membawa keputusan peperiksaan yang terkini untuk mendapatkan nasihat pemilihan program pengajian. Pemohon juga patut mendapatkan maklumat lanjut mengenai pilihan program pengajian yang dibuat untuk mengetahui peluang mendapat tawaran.

Semoga perkongisan mengenai karnival Jom Masuk U 2019 ini bermanfaat kepada anda. 
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah: