Cara Dan Tarikh Beli Nombor PIN UPU 2019 Di BSN

[UPDATED - 8 Feb 2019] Cara dan tarikh boleh beli nombor PIN UPU di BSN - Pelajar lepasan SPM dan STPM sudah tentu bercadang untuk melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi. Untuk mengemukakan permohonan secara online untuk kemasukan ke IPTA anda perlu beli nombor PIN UPU di BSN.

Menurut infomasi yang kami perolehi, penjualan Nombor PIN UPU di BSN akan mulai dibuka/boleh dibeli bila tarikhnya sudah diumumkan kelak


Harga No PIN UPU


Nombor PIN UPU ini adalah berharga RM15.60 (tidak termasuk GST) dan ianya boleh dibeli bersamaan tarikh sistem aplikasi permohonan UPU dibuka.
Untuk maklumat lanjut pembelian Nombor PIN UPU sila rujuk jadual penjualan dan tarikh dan harga No Unik ID di laman Website Rasmi BSN.

Untuk pengetahuan anda Nombor Unik ID tersebut boleh dibeli di mana-mana kaunter BSN, Mesin ATM BSN atau menggunakan sistem banking online BSN dibuka untuk pemegang akaun GIRO sahaja.

READ ALSO: Tarikh Bila Boleh Beli Nombor PIN UPU Di BSN

Anda dinasihatkan untuk membeli nombor unik PIN unik di BSN mengikut kategori masing-masing. Sering terjadi pelajar contohnya ingin membeli No PIN UPU tetapi sebaliknya terbeli No PIN PTPTN.
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

NOTE: Sila share info ini kepada kawan-kawan anda di FACEBOOK. Anda digalakkan POST/TULIS pertanyaan anda (jika ada) di rungan komen. Komen dengan berhemah. Terima Kasih.