Kalendar Kuda 2018 Cuti Sekolah Malaysia

Download Kalendar Kuda 2018 cuti sekolah Malaysia sebagai panduan anda sepanjang tahun. Kepada anda yang masih baru dengan istilah Kalendar Kuda atau lebih dikenali sebagai Kalendar Cina merupaka takwin atau kalendar yang terkenal dan digemari oleh rakyat Malaysia.

Ini kerana kalendar kuda lengkap dengan tarikh-tarikh penting sepanjang tahun seperti cuti umum dan yang paling penting ialah cuti sekolah Malaysia.

Malaysia adalah negara yang paling banyak cuti umum seluruh negera mahupun peringkat negeri. Kalendar Kuda 2018 cuti sekolah Malaysia ini boleh manjadi rujukan dan panduan anda merancang cuti-cuti, hari bekerja, tarikh gaji dan lain-lain lagi. Ianya sangat senang digunakan dan dilihat melalui telefon mahupun menggunakan tablet anda.

Di antara cuti-cuti umum utama di Malaysia adalah seperti di bawah dan dipaparkan dalam Kalendar Kuda sepertimana yang akan dikongsikan di bawah.

Senarai cuti Umum Di Malaysia


Setakat ini kita ada 13 cuti umum di Malaysia. Cuti umum adalah cuti yang wajib dan berkuatkuasa di seluruh Malaysia.

1. Awal Tahun Baru
2. Thaipusam
3. Tahun Baru Cina
4. Hari Buruh
5. Wesak Day
6. Hari Raya Puasa
7. Hari Raya Haji
8. Hari Kebangsaan
9. Hari Malaysia
10. Awal Muharram
11. Deepavali
12. Maulidur Rasul
13. Krismas

Kalendar Kuda 2018 Cuti Sekolah Malaysia


Di bawah adalah senarai cuti sekolah Malaysia dan juga senari cuti umum di Malaysia serta tarikh penting setiap bulan sepanjang tahun 2018.

Kalendar Kuda 2018 JanuariKalendar Kuda 2018 FebruariKalendar Kuda 2018 MacKalendar Kuda 2018 AprilKalendar Kuda 2018 MeiKalendar Kuda 2018 JunKalendar Kuda 2018 JulaiKalendar Kuda 2018 OgosKalendar Kuda 2018 SeptemberKalendar Kuda 2018 OctoberKalendar Kuda 2018 NovemberKalendar Kuda 2018 DecemberKalendar Kuda 2018 Cuti Sekolah Malaysia ini mempunya rekabentuk Kalendar lumba kuda tradisional dengan sentuhan moden. Kalendar Kuda 2018 Malaysia ini mengandungi maklumat cuti umum, cuti sekolah Malaysia dan perayaan penting. Tarikh Hijri dan tarikh Lunar Cina boleh didapati bersama-sama dengan rujukan Zodiak Cina di bahagian bawah setiap Kalendar Kuda 2018 cuti sekolah Malaysia

Anda boleh mendapatkan MAKLUMAT TERKINI dan updates di blog Pendidikan Malaysia

(1) Like / Follow Pendidikan Malaysia Facebook Page
https://web.facebook.com/pendidikanmalaysianews/
(2) Follow Pendidikan Malaysia di Google+
https://plus.google.com/+Pendidikanmalaysia
(3) Join Telegram Group blog Pendidikan Malaysia
https://telegram.me/pendidikanmalaysia
Load disqus comments

0 comments

DISCLAIMERS: Some of the pictures, videos and articles on pendidikanmalaysia.com are the property of their respective owners. pendidikanmalaysia.com do not hold any copyright about the said content. If you have recognized one of your photos, videos or others from pendidikanmalaysia.com contents that is in violation of copyright law, please email me at sunduvan [at] gmail.com. Based on your request, pendidikanmalaysia.com will put a proper credit to the said content OR would immediately remove the said material from the site upon proof and identification OR pendidikanmalaysia.com can arrange any other ways to solve the conflict. Thanks.