Nota Matematik Tingkatan 5 - Bearing

Nota Matematik Tingkatan 5 (SPM) dalam subjek Bearing. Topik ini salah satu topik yang penting dalam kandungan subjek Matematik Tingkatan 5. Ini kerana banyak soalan akan keluar dari topik ini semasa peperiksaan SPM nanti.

Nota Matematik Tingkatan 5 Bearing

Untuk memahirkan diri anda dalam subjek Bearing anda perlu banyak membuat latih tubi menjawap soalan-soalan berkaitan subjek ini menggunakan formula Matematik yang telah anda pelajari.

Apakah Bearing


Bearing merupakan tajuk pengukuhan kepada suatu arah yang mana murid telah mempelajari lapan arah kompas yang utama. Daripada arah-arah utama tersebut murid boleh melukis dan menyatakan bearing suatu titik dari ririk yang lain.

Contoh Teknik Menjawab Soalan Bearing


Sila download Contoh Soalan Bearing ini boleh membantu anda mempelajari dan melatih teknik menjawab soalan Bearing. Soalan-soalan yang keluar mengenai Bearing semasa peperiksaan sebenar SPM mungkin berbeza dari soalan-soalan semasa anda melakukan latih tubi tetapi jika anda mahir menggunakan formula yang telah dipelajari untuk topik ini sudah tentu anda boleh selesaikan setiap soalan itu dengan mudah dan pantas.

Kami ada upload pautan-pautan soalan-soalan percubaan SPM Matematik 2017 yang mana anda boleh download dan gunakannya untuk latih tubi.

- Nota Matematik Tingkatan 5 Pelan Dan Dongakan
- Nota Matematik Tingkatan 5 Bumi Sebagai Sfera
- Koleksi Soalan Matematik SPM 2017

Powerpoint Bearing Unttuk Rujukan Pelajar


Di sini Salah satu sumber yang anda boleh rujuk untuk belajar, memahami dan berlatih subjek Bearing

Selain dari tutorial dalam youtube di atas, anda juga boleh download dan mempelajari dan memahirkan diri mengenai topik Bearing di blog Tutorial Matematik dan EZLearn2U untuk rujukan lebih lanjut.
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

NOTE: Sila share info ini kepada kawan-kawan anda di FACEBOOK. Anda digalakkan POST/TULIS pertanyaan anda (jika ada) di rungan komen. Komen dengan berhemah. Terima Kasih.