Syarat Kemasukan Ke UiTM Lepasan SPM Untuk Rujukan Anda

Permohonan dan syarat kemasukan ke UiTM untuk Lepasan SPM sebagai panduan anda. Tarikh untuk keputusan SPM akan diumumkan sekitar bulan Mac tahun ini. Tentu ramai yang sedang merancang untuk menyambung pengajian ke UiTM tahun ini.

Cara memohon ke UiTM untuk pelajar lepasan SPM

Kepada yang berhasrat berbuat demikian ada baiknya anda tahu mengenai syarat kemasukan ke UiTM untuk lepasan SPM. Jika apa yang dipaparkan di laman web portal rasmi UiTM di bawah masih berkuatkuasa anda boleh cuba memohon.

Berikut ialah syarat kelayakan untuk kemasukan ke UiTM lepasan SPM. Maklumat ini berdasarkan apa yang ada di laman portal UiTM.

Syarat Kemasukan Ke UiTM Lepasan SPM

a. Lulus SPM / setaraf dengan mendapat sekurang-kurangnya 5 kepujian

b. Kepujian dalam Bahasa Melayu / Malaysia

Permohonan dan syarat kemasukan ke UiTM lepasan SPM untuk rujukan pelajar

Kepujian 5 mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu rasanya tidak terlalu berat dan ramai yang layak. Apapun keputusan bergantung kepada budibicara pihak UiTM dan berdasarkan kekosongan tempat.

Read also: Syarat Kemasukan Ke UiTM Lepasan STPM

Untuk maklumat lanjut anda boleh terus berhubung dengan pihak UiTM. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda. Sila kongsikan maklumat ini kepada kawan-kawan lepasan SPM anda yang lain. All the best!
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

NOTE: Sila share info ini kepada kawan-kawan anda di FACEBOOK. Anda digalakkan POST/TULIS pertanyaan anda (jika ada) di rungan komen. Komen dengan berhemah. Terima Kasih.