Rhodes Scholarships for Malaysia, in Partnership with Yayasan Khazanah

Rhodes Scholarships for Malaysia, in Partnership with Yayasan Khazanah. Yayasan Khazanah menyokong dan berkerjasama dengan 'Rhodes Scholarship for Malaysia' untuk pelajar-pelajar malaysia yang cemerlang untuk program ijazah lanjutan (postgraduate) untuk belajar di University of Oxford.
Rhodes Scholarship (Biasiswa Rhodes) adalah biasiswa antarabangsa yang paling berprestij di dunia untuk menyediakan pelajar/pemimpin bertaraf tinggi pada masa akan datang.

Siapa boleh memohon?

Untuk memohon anda perlu mempunyai

a. Pemohon mestilah warganegara Malaysia
b. Berumur antara 19-25
c. Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik yang cemerlang. Sila lihat syarat-syarat permohonan di borang permohonan online Rhodes Scholarship for Malaysia.

Cara memohon

Anda boleh memohon biasiswa ini melalui lama portal (permohonan online) khas yang disediakan oleh pihak Rhodes Scholarship. Layari https://www.rhodeshouse.ox.ac.uk/malaysia.

Di harapkan perkongsian mengenai Rhodes Scholarship for Malaysia ini bermanfaat kepada anda. Sila kongsikan maklumat ini kepada rakan-rakan anda yang lain.
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

NOTE: Sila share info ini kepada kawan-kawan anda di FACEBOOK. Anda digalakkan POST/TULIS pertanyaan anda (jika ada) di rungan komen. Komen dengan berhemah. Terima Kasih.