Top Quantity Surveying Universities in Malaysia

Senarai top quantity surveying universities di Malaysia. Siapa nak ambil kursus ini angkat tangan! Rasanya ramai yang minat kursus ini kerana peluang kerjaya yang amat besar selepas habis pengajian nanti.

Tahukah anda Malaysia masih sangat kekurangan professional dalam bidang ukur bahan / quantity surveying? Sebab itu tidaklah menghairankan jika permintaan kepada individu yang mempunyai kelayakan dan kemahiran ini amat tinggi.

Yang paling menarik ialah...gaji yang ditawarkan juga amat tinggi.

Peluang untuk berkerja di negara lain juga tinggi. Ramai graduate quantity surveying mudah mendapat kerja di New Zealand. Ini kerana New Zealand juga menghadapi masalah yang sama seperti Malaysia, kekurangan individu profesional dalam bidang ini.

Sebelum itu tentu anda tertanya-tanya tentang peluang biasiswa. Sila baca artikel kami terdahulu mengenai peluang biasiswa untuk kursus bidang quantity surveying.


Jika anda berminat universiti mana yang best? Ramai sahaja yang email kami bertanyakan senarai top quantity surveying universities in Malaysia. Ok lah, untuk menjawab soalan ini di bawah adalah senarai universities antara yang terbaik menawarkan kursus dalam bidang ini.

Senarai 'the best quantity surveying universities in Malaysia'

A. Taylor’s University - Bachelor of Quantity Surveying (Hons)
B. Heriot-Watt University Malaysia - Bachelor of Science (Hons) Quantity Surveying
C. SEGi University - Bachelor of Science (Hons) Quantity Surveying
D. Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) - Bachelor of Science (Hons) Quantity Surveying

Dari pada 4 universiti tersebut yang paling murah ialah Bachelor of Science (Hons) Quantity Surveying dari Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR). Tidak hairanlah universiti UTAR ini memiliki pelajar yang amat ramai dalam bidang ini.

Kepada yang berminat dan layak ambillah bidang ini untuk kerjaya masa depan anda. 
SUMBER/LINK PENTING
Anda mungkin berminat dengan maklumat-maklumat berkaitan di bawah yang menyediakan info dan rujukan untuk pelajar.

Bantuan Pendidikan:

Akses Laman Web Rasmi UPU Online:


SUMBER RUJUKAN PELAJAR
Untuk rujukan soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas klik link di bawah:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

NOTE: Sila share info ini kepada kawan-kawan anda di FACEBOOK. Anda digalakkan POST/TULIS pertanyaan anda (jika ada) di rungan komen. Komen dengan berhemah. Terima Kasih.