SPM 3 Kredit Peluang Belajar Ke Peringkat DIPLOMA Untuk Pelajar Sabah

Note: Artikel ini ditaja(sponsor) oleh Kolej Cosmopoint Kota Kinabalu, Sabah.

Kami tahu ramai di antara anda yang sudah pun mengambil keputusan SPM 2011 anda baru-baru ini. Berbanding pada masa dahulu, kini banyak peluang melanjutkan pelajaran terbuka luas untuk anda. Pelajar yang mendapat minimum SPM 3 kredit  atau lebih kini masih berpeluang untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat Diploma dalam bidang-bidang tertentu yang anda minati.

Kepada pelajar lepasan SPM 2011, Yang berminat untuk sambung belajar ke peringkat DIPLOMA tetapi tidak layak mungkin disebabkan kelayakan tidak mencukupi, peluang masih terbuka luas untuk anda

Pihak PendidikanMalaysia.com telah dihubungi oleh Perunding Akedemik Unit Pengambilan Pelajar  dari Kampus Cosmopoint Kolej Kota Kinabalu (KK) Sabah, Dimana kampus ini menawarkan PROGRAM-PROGRAM di peringkat Diploma  dari 25 program atau bidang kursus. Kelayakan minimum untuk semua kursus tersebut adalah 3 kredit atau lebih.

Kami juga diberitahu bahawa pihak kolej Cosmopoint Sabah menawarkan bantuan/membantu memohon pinjaman daripada PTPTN dan MARA kepada para pelajarnya.

Sekiranya ada yang berminat untuk menyambung pelajaran ke peringkat diploma samada TANPA PERMOHONAN UPU, boleh berhubung dengan mereka. Pelajar yang dapat result SPM yang kurang cantik (contohnya tiada A atau hanya mempunyai 5 kredit atau 3 kredit), peluang untuk anda sambung belajar ke peringkat diploma masih ada.

Jika berminat boleh Emailkan ke honny.tom@cosmopoint.com.my
Nama penuh:
No Hp:
No I/C:
Keputusan SPM:

Pihak Cosmopoint College Kota Kinabalu (KK), Sabah akan hubungi anda dengan segela. Terima Kasih.

Untuk maklumat lanjut anda boleh melayari laman web Cosmopoint College Sabah di www.cosmopointkotakinabalu.com atau hubungi mereka di talian 088-389004 (9.00am – 6.00pm)